Soepje als amuse van gegrilde paprika, tomaat en gebakken gamba's.

Dit paprikasoepje is ideaal als amuse/hapje. De smaak van de gegrilde paprika is super lekker en de gamba maakt het helemaal af!
Ingrediënten voor 4 soepjes:
- 1 pot gegrilde paprika's
- 1 bakje creme fraishe
- 2 tomaten
- 500 ml groentebouillon
- 1 el paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- lekkere gamba's aan spiesje (Argentijnse of black tiger) gekruid met paprikapoeder, gebakken in een klontje roomboter
Bereiden:
Rijg de gamba's aan een klein spiesje en marineer de gamba's met paprikapoeder.
Mix de paprika's en de tomaten in een staafmixer.
Bak de knoflook in flink wat olijfolie. Doe daarna het paprikamengsel erbij en laat dit even 1 minuutje inkoken.
Doe nu de tomatenpuree erbij samen met de bouillon.
Strooi de paprikapoeder erover. Laat dit even inkoken.
Bak ondertussen de gamba's op hoog vuur in een klontje roomboter.
Schenk in een amuseglas de soep. Doe in elk glas een theelepeltje cremefraishe en leg er tenslotte een gambaspiesje bovenop.
Reactie plaatsen
Reacties