Ravioli gevuld met burrata (romige kaassoort) en tomaat. Geserveerd met geroosterde balsamicotomaatjes, pesto en gebakken zalmfilet.

Al jaren heb ik de ambitie zelf ravioli te maken. De materialen heb ik gekocht en de instructies gelezen (tips zijn welkom) maar de angst voor frustraties en mislukte, opengescheurde raviolikussentjes is te groot. Daarom val ik telkens terug op de veilige versgemaakte ravioli van Albert Heijn die in allerlei smaken te verkrijgen zijn. Waarom zou je dan moeilijk doen als het ook makkelijk kan hè?
Ingrediënten ravioli voor 2 personen:
- 250 gram ravioli
- Zelfgemaakte pesto (30 gram verse basilicum, 3-4el olijfolie, peper en zout, 2 teentjes knoflook, 30 gram pijnboompitten, 60 gram parmezaanse kaas)
- 200 gram snoeptomaatjes
- 3 el balsamico azijn
- zwarte peper
Garneren met:
- rucola sla
- pijnboompitten
- parmezaanse kaas
Ingrediënten en bereiding zalm met citroenyoghurt:
- yoghurt of creme fraiche
- citroensap
- 150-200 gram zalmfilet per persoon
- klontje roomboter
Meng 1 el yoghurt/creme fraiche met citroensap en zwarte peper.
Strooi een beetje zout over de zalm en bak de zalm op middelhoog vuur in een klontje roomboter.
Bereiden:
Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje met de balsamico azijn, zwarte peper en een flinke scheut olijfolie. Zorg dat alle tomaatjes even door de balsamico zijn gerold. Rooster de tomaatjes ongeveer 15-20 min in de oven op 200 graden.
Mix de pesto in de staafmixer.
Kook de pasta zoals op de verpakking staat.
Leg de ravioli naast elkaar op een bord. Met een theelepeltje verdeel je de pesto. Schep de tomaatjes uit de ovenschaal bovenop de ravioli.
Garneer met de rucola, pijnboompitten, kaas en zwarte peper.
Reactie plaatsen
Reacties