Chimichurry is een kruidenmengsel dat goed past bij rood vlees. Het is een mengsel van allerlei verse kruiden. Je kunt het serveren met gebakken champignons en aardappeltjes

Chimichurri at ik voor het eerst in Praag en werd geserveerd bij een chateaubriand: zó lekker! Het is een bekend Argentijns kruidenmengsel met een sterke kruidige smaak.
Ingrediënten:
100 ml olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
de blaadjes van 10 takjes tijm
3 el gedroogde oregano
1 bosje bladpeterselie
1 bosje bieslook
Chilivlokken naar smaak
2 tenen knoflook
Halve gesnipperde ui
Zwarte peper en zout
Bereiden:
Alles mengen in de staafmixer/vijzel en dan koud serveren. Laat minimaal 20 min staan voordat je het eet.
Lekker erbij: gebakken champignons en aardappeltjes met oregano uit de oven.
Reactie plaatsen
Reacties