Ravioli met paddenstoelen-truffelsaus

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 21:06

Gevulde pasta geserveerd met een romige paddenstoelen-truffelsaus en in rozemarijn gebakken paddenstoelen.

Ingrediënten voor 2 personen:


- Ravioli met paddenstoelenvulling
- Truffeltapenade naar smaak
- 400 gram paddenstoelenmix
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- Zwarte peper
- 60 gram hartige kaas (parmezaanse/pecorino)
- 200 gram creme fraishe of room
- Citroensap
(Optie: kip, gehakt of spekjes)


Garnering:
- Veldsla
- Handje kaas
- Pijnboompitjes
- Paddenstoelen (niet in stukjes snijden)

 

Bereiden:
Allereerst leg je iets meer dan een kwart van de paddenstoelen apart. Deze ga je niet snijden maar gebruik je als garnering.

Snijd de paddenstoelen op allerlei verschillende manieren in stukjes om het er leuk uit te laten zien en de saus structuur te geven: in plakjes, kwartjes, helften en scheur bijv. oesterzwammen met de hand. Sommige kleine paddenstoeltjes hoef je helemaal niet te snijden.

Bak de ui en de knoflook in geplukte rozemarijn. Voeg daarna de paddenstoelen toe.

Schenk de room erbij en maak de saus wat dikker met een beetje bloem.

De truffeltapenade is best wel sterk en je moet ervan houden. Voeg de tapenade per theelepeltje toe, roer het even door en proef dan of je er meer van wilt. Als je het toch te aanwezig vindt dan kun je de smaak compenseren met een extra scheutje room/melk, citroensap en extra rozemarijn.

Roer nu de tijm erdoor met de helft van de kaas en de zwarte peper.

Als allerlaatste bak je de overgebleven paddenstoelen in z'n geheel op hoog vuur. Eerst bak je alleen rozemarijn in een klontje boter tot dit krokant is. Dan doe je de paddenstoelen en citroensap erbij en bak je ze rondom goudbruin.

Leg de ravioli netjes op een bord en schep er saus bovenop. Dan een schep van de goudbruine paddenstoelen en garneren met veldsla, parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.