Een lekkere gezonde kipkerrie met veel groenten die ook geschikt is voor doordeweeks.

De gezonde maar net zo lekkere variant
Toen ze laatst zeiden dat ze graag kipkerrie wilden eten, probeerde ik de kipkerrie van de afhaalchinees na te maken maar dan een gezonde variant die je gewoon doordeweeks kunt eten zonder schuldgevoel. En dat is gelukt! Een lekkere, gezonde kipkerrie met veel groenten.
Ingrediënten voor 5 personen:
500 gram kipfilet
600 ml kokosmelk light (je proeft het verschil niet)
1 grote ui of 2 kleine
1 of 2 tenen knoflook
1 tl verse gember
3-4 el kerriepoeder
1 el ketjap
1 vlakke tl komijn
3 paprika's
250 gram champignons
chilivlokken naar smaak
blikje ananas
bloem/maizena
kroepoek
(zilvervlies)rijst
(Extra optie: cashewnoten)
Bereiden:
Vul een pannetje met water om de rijst in te koken. Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
Snijd de kip in platte stukken van ongeveer 3 cm breed. Marineer de kip van te voren in een scheutje ketjap en een snufje kerriepoeder.
Hak de knoflook en gember fijn. Snijd de ui en paprika in wat grovere stukken en snijd de champignons in plakken.
Bak de knoflook, ui en gember in een scheut olijfolie of een klontje boter op middelhoog vuur. Doe daarna de kipfilet erbij.
Wanneer de kip er aan de buitenkant gaar uit ziet, voeg je de paprika toe. Dit bak je even 2 minuten.
Voeg de champignons toe en bak dit weer even een paar minuten.
Wanneer de champignons geslonken zijn, schenk je de kokosmelk erbij.
Voeg de kerriepoeder en komijn toe. Laat dit even 5 min pruttelen zodat de paprika zacht kan worden en de kruiden goed zijn ingekookt.
Proef even of je de kerrie goed proeft en voeg eventueel nog extra kerriepoeder toe.
Wanneer het geheel te vloeibaar is, maak je het wat dikker met 1 el maizena.
30 seconden voordat je het gaat serveren, roer je de ananas er nog even door. Ikzelf heb de ananas gehalveerd maar dit hoeft natuurlijk niet.
Serveer met rijst en kroepoek.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties