Winterse pappardelle met stoofvlees

Gepubliceerd op 9 december 2021 om 20:15

Een mega lekkere pasta met zacht, peperig stoofvlees en de smaak van gegrilde paprika en tomaat. 

Nadat ik Osso Bucco had gegeten (recept staat ook op de website) was ik overtuigd: stoofvlees + pasta is de perfecte combi🤌🏽 én ideaal bij dit winterse weertje❄️

Ik heb dit gerecht met de slowcooker gemaakt maar het vlees kan ook sudderen in een pan!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram kalfsvlees/rundvlees om te sudderen
  • Pappardelle
  • Groot blikje tomatenpuree
  • Flinke scheut rode wijn
  • Klein bakje creme fraishe
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gegrilde paprika uit pot
  • 1 el paprikapoeder
  • Snufje chilivlokken
  • Flink wat zwarte peper
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 el oregano
  • Handje verse basilicum/1 el gedroogde baslicum

 

Bereiding:

1. Leg het vlees een half uurtje van te voren op het aanrecht. Snijd het vlees alvast in stukjes en strooi er flink wat zwarte peper en een beetje zout over.

2. Hak de paprika en tomaat in stukjes en pers de knoflook.

3. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin kort de knoflook

4. Doe de paprika erbij en bak dit even 2 minuten.

5. Verwarm een flinke klont roomboter in een andere koekenpan. Wacht tot de boter bruin is en bak hierin het vlees even 1 minuutje rondom bruin. Het vlees moet niet gaar zijn; alleen de buitenkant even dichtgeschroeid. 

6. Doe de tomaat, tomatenpuree, creme fraishe, rode wijn en het runderbouillonblokje bij de paprika. Roer het door elkaar en laat het 2 minuten koken zonder deksel.

7. Mix ondertussen de gegrilde paprika uit pot in een staafmixer of prak hem fijn met een vork. Voeg het daarna toe aan de saus.

8. Strooi er tenslotte een handje basilicum, een paar chilivlokken, flink wat zwarte peper en een eetlepel oregano over.

9. Laat de saus ongeveer 2 uur sudderen.

10. Kook de pasta volgens de verpakking en roer de pasta vervolgens door de saus.

 

Eet smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.