Een Mexicaanse bowl met kruidige pulled chicken en lekker veel groenten!


Sinds korte tijd eten wij vaker Mexicaans eten omdat je bij de meeste Mexicaanse gerechten veel groenten kunt gebruiken en omdat het lekker snel klaar is. Het concept 'taco bowl' kwam ik deze week voor het eerst tegen terwijl het in Amerika erg bekend is. Ik bedacht zelf een taco bowl recept zoals ik hem het lekkerst vind en zo ontstond dit mega lekkere bordje. Het lijken veel boodschappen maar de meeste ingrediënten zal je waarschijnlijk al thuis in de kast hebben staan.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram kipfilet
- groot blikje tomatenpuree
- 2 el chilisaus
- 1 el limoen/citroensap
- 200 gr snoeptomaatjes in kleine stukjes
- Komijnzaad
- Paprikapoeder
- 3 el worchestersaus (kan ook zonder)
- 1,5 paprika grof gehakt
- 1 ui grof gehakt
- 1 teentje knoflook geperst/fijngehakt
- 1 rijpe avocado (of kant en klare guacamole)
- Chilivlokken
- 1 potje taco saus
- Tortillacips naturel
- Klein blikje mais
- Klein bakje zure room
- 1 potje jalapeno pepers
- 2 kleine handjes ijsbergsla
Bereiden:
Snijd de kipfilets in 2 of 3 lange stukken. Marineer de kip in 1 tl komijnzaad en 1 tl paprikapoeder.
Bak de kipfilets samen met de geperste/fijngehakte knoflook in een koekenpan kort op hoog vuur. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn wanneer je het uit de pan haalt.
Verwarm ondertussen de tomatenpuree, chilisaus, worchestersaus, 4 eetlepels tacosaus en een half kopje water in een steelpannetje. Leg de kip in dit tomatensausje en laat dit ongeveer een 1,5 à 2 uur op het laagste vuur sudderen tot de kip zacht is.
Hak de ui en paprika grof. Kruid de groenten met 1 tl komijnzaad en 1 tl paprikapoeder.
Bak de groenten op middelhoog vuur. Zet het pannetje met de pulled chicken nu op hoger vuur en haal de deksel eraf zodat het sausje kan indikken.
Prak ondertussen de avocado met een snufje zout, een lepeltje citroensap en een paar chilivlokken.
Snijd de snoeptomaatjes in hele kleine stukjes en probeer de meeste zaadjes van de tomaat eruit te halen.
Zet de pan met groenten op laag vuur en laat dit even zo staan.
Als het tomatensausje van de pulled chicken is ingedikt, haal je de kip eruit. Haal de kip met twee vorkjes uit elkaar tot het pulled chicken is. Meng daarna nog 2 el van het tomatensausje, een half theelepeltje komijn en een volle theelepel paprikapoeder door de kip.
Pak twee diepe borden en leg in elk bord 1 klein handje ijsbergsla. Laat het blikje mais uitlekken en verdeel de mais daarna over de twee borden. Leg daarna de stukjes tomaat en de gebakken groenten erbij. Is de pulled chicken ondertussen afgekoeld? Verwarm het dan nog even kort in de magnetron/steelpannetje. Neem één eetlepel van het tomatensausje, guacamole en zure room en leg dit naast elkaar bovenop de bowl. Tenslotte leg je er wat tortillachipjes en jalapenopepers naar smaak bij.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties