Albondigas: Spaanse gehaktballetjes

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 20:59

Een klassiek tapasgerecht dat je overal in Spanje kunt bestellen. De kruidige gehaktballetjes in pittige tomatensaus zijn echt super lekker. 

Ingrediënten voor 6-8 gehaktballetjes:
- 500 gram half om half gehakt
- 1 ei
- Flink wat paneermeel
- halve ui fijngesneden
- 2 theelepel Oregano
- 3 takjes verse krulpeterselie
- Snufje komijnzaad

Tomatensaus:
- 1 blik tomatenblokjes

- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepels paprikapoeder
- snufje gerookt paprikapoeder
- chilivlokken/rode peper naar smaak
- 3 takjes verse peterselie
- 1 theelepel honing

 

Bereiden:

Maak de gehaktballetjes en bak deze in roomboter tot ze rondom donkerbruin zijn. Laat de balletjes even pruttelen in een pannetje jus met de deksel erop. 

 

Bak de knoflook in een scheut olijfolie. Doe daarna de tomatenblokjes, paprikapoeder, honing, chilivlokken en fijngehakte peterselie erbij. Laat de tomatensaus even een tijdje op laag vuur staan.

 

Bij serveren leg je de balletjes in een gezellig schaaltje en schep je het tomatenmengsel eroverheen. 

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb