Stokbroodje pulled chicken

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 20:59

Een zoetpittig pulled chicken hapje dat geserveerd wordt op een stokbroodje. Je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt.

Deze kip moet een tijdje sudderen waardoor je het daarna heel makkelijk uit elkaar kan halen. Persoonlijk vind ik het lekker als hij een beetje pittig is maar dit kun je zelf naar smaak toevoegen!

 

Ingrediënten voor 8-10 broodjes:

- stokbrood
- 400 gram kipfilet
- 3 el worchestersaus
- 3 el ketjap
- klein blikje tomatenpuree
- 1 el paprikapoeder
- 3 el chilisaus

- water om te verdunnen

(Evt chilivlokken of sambal)


Bereiden:
Snijd de kipfilets in 3 lange stukken.

Verwarm alle ingrediënten, behalve de kip, in een middelgroot pannetje waar een deksel op kan en roer tot het een saus is. Proef even of je het sausje lekker vindt en voeg eventueel nog wat worchestersaus, ketjap, chilisaus of paprikapoeder toe. Laat dit op laag vuur staan.

Laat dan roomboter smelten. Wanneer de boter bruin is, bak je de kip op middelhoog vuur. Wanneer de kip rondom bruin is, leg je ze voorzichtig in het pannetje met de saus. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Doe ook een klein scheutje van de roomboter bij de saus.

Zorg ervoor dat de kip voor het grootste gedeelte in de saus ligt. Voeg eventueel nog wat water toe of gooi over in een kleiner pannetje.

Laat de kip ongeveer een uurtje pruttelen op laag vuur met de deksel op het pannetje. Wanneer de kip zacht is, kun je het met twee vorken uit elkaar halen. Indien het geheel een beetje stijfjes is, kun je het verdunnen met water of nog een beetje extra ketjap/worchester erdoor roeren.

Serveren op een lekker broodje en eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.