Voor dit kaashapje van filodeeg kun je een kaassoort naar keuze gebruiken: oude/jonge kaas, pestokaas, brie, geitenkaas, chilikaas en ga zo maar door! Je kunt dit hapje bereiden in olie, in de oven of in de airfryer.

Als er één winkel bovenaan mijn lijstje staat ieder weekend, is het het Kaashart. Ik ben gewoon echt fan. Wanneer ik daar ben, wil ik van alles een beetje meenemen. Ze hebben daar zóveel soorten kaas en tapenades en ik wil ze gewoon allemaal proeven.
Ingrediënten voor 8-10 hapjes:
- 1 blok kaas naar keuze: oude/jonge kaas, geitenkaas, pestokaas, Italiaanse kruiden kaas, roomkaas, brie, chilikaas etc.
- Filodeeg (per hapje 1 vel)
- Chilisaus
Bij bakken in olie: zonnebloemolie om in te bakken
Bij bakken in de oven/airfryer: olie om de filodeeg vellen mee te besmeren
Bereiden:
Snijd een stuk van het blok in reepjes van iets kleiner dan 1 cm breed en ongeveer 5 cm lang.
Leg het vel filodeeg op de snijplank
Bij bakken in de oven/airfryer: besmeer het vel lichtjes met olie.
Leg het stukje kaas overdwars in het onderste hoekje. Rol het stukje kaas in het filodeeg vel en vouw iedere keer de zijkanten naar binnen zodat de kaas er niet uit kan lopen tijdens het bakken.
Bij bakken in de oven/airfryer: besmeer de hapjes rondom nogmaals lichtjes met olie
Bakken in olie: verwarm de olie tot het gloeiendheet is en bak ze daarna tot ze goudbruin zien
Bakken in de oven/airfryer: bak ze op 180 graden tot ze goudbruin zien
Serveer de hapjes met chilisaus en eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties