Borrelbrood

Gepubliceerd op 21 mei 2021 om 21:20

Een superlekker borrelbrood besmeerd met in de oven bereide, kruidige olie en gevuld met serranoham, mozzarella en zongedroogde tomaat. 

Dit borrelbrood is super leuk om te serveren bij de borrel. Het oogt erg gezellig en is ook nog eens mega lekker! Je kunt er kruidenboter of tapenade bij serveren maar door de kruidige olie die er al overheen zit, hoeft dit niet per se. 

 

Ingrediënten voor 1 borrelbrood:

- Robuust rond brood (wit of bruin, ongesneden)

- 1 kopje olijfolie

- 1-2 tenen knoflook gehalveerd

- 2 geplukte takjes rozemarijn fijngehakt

- 10 blaadjes verse basilicum fijngehakt

- 70 gram serranoham

- 3 zongedroogde tomaten in kleine stukjes

- peper en zout

Eventueel:

- kruidenboter of tapenade

- extra strooikaas om over het brood te strooien voordat het in de oven gaat

 

Bereiden:

Verwarm de oven op 180 graden.

 

Leg de gehalveerde tenen knoflook in een kopje/schaaltje met de fijngehakte rozemarijn en basilicum. Schenk daarna olijfolie erbij tot ongeveer 2 cm onder de rand zodat het schaaltje niet overstroomt wanneer de olie gaat borrelen.

 

Zet het oliemengsel ongeveer 20 minuten in de oven. De knoflook wordt zacht in de oven waardoor je de tenen daarna kunt pletten met een vork en door de olie kunt roeren.

 

Snijd het brood in de lengte en in de breedte een aantal keer in zodat je een soort dobbelsteen effect krijgt. Let op dat je het brood niet helemaal doorsnijdt tot de onderkant. 

 

Verdeel, met een kwast of met een lepeltje, het oliemengsel over het brood. 

 

Vul het brood met de zongedroogde tomaat, mozzarella en serranoham. 

 

Zet het ongeveer 15-20 minuten op 180 graden in de oven. Wanneer de mozzarella er lekker uitziet, is het klaar!


Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.