Een echte Thaise klassieker! Deze kan ook vegetarisch. Het is een heerlijk noedelgerecht met een zoetpittige limoen-pinda smaak. Als je de kip van te voren hebt gemarineerd, staat dit bordje binnen 20 minuten op tafel!
Dit gerecht kan ook met tofu in plaats van kip. In Thailand doen ze standaard tofu door de pad thai heen! Wanneer je dit gerecht in Thailand bestelt, kun je kiezen uit kip, gamba en biefstuk. Alledrie lekker!
Ingrediënten voor 5 personen:
300 gram kipfilet
200 gram taugé
Platte rijstnoedels (1.5 blokje p.p.)
1 bos lente uitjes (groene gedeelte gebruiken als garnering)
2 eieren
2 tenen knoflook (fijngehakt)
2 handjes pinda’s (grof gehakt)
2 limoenen (waarvan 1 om te garneren)
1 paksoi (fijngehakt)
1 eetlepel honing
1 eetlepel vissaus
1.5 eetlepel pindakaas
40 ml sojasaus (5 el)
1 el tamarindepasta
Chilivlokken/rode peper naar smaak
Exta opties:
Wortel
Bereiding:
Marineer van te voren de kleingesneden kip in de tamarinde, vissaus, sojasaus, pindakaas en honing. Laat dit even een tijdje staan.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook, witte gedeelte van de bosui en de chilivlokken op hoog vuur.
Zet ondertussen een pan water op het vuur. Hierin kook je later de noedels volgens de verpakking.
Voeg na 2 minuten de paksoi en chilivlokken/chilipeper toe en bak dit even mee op middelhoog vuur.
Daarna kunnen de kipstukjes en de kipmarinade erbij. Bak dit even een tijdje.
Vervolgens bak je de taugé nog even mee. Zodra de taugé zachter begint te worden, doe je de eieren erbij.
Wanneer de eieren zijn meegebakken, knijp je 1 limoen uit boven de pan. Kijk even of je de limoen proeft en knijp dan eventueel nog een halve limoen uit.
Roer de noedels erdoor.
Bij serveren, garneer je het bordje met een handje fijngesneden pinda’s, groene stukjes bosui en een schijfje limoen.
Reactie plaatsen
Reacties