Een makkelijke, snelle, heerlijke pastaschotel met zelfgemaakte rode pesto. Deze schotel kan met kip, gehakt of vegetarisch gemaakt worden.


Eens in de zoveel tijd hebben ze hier thuis zin in pesto: gewoon omdat het zó lekker is. Deze schotel maakte ik in het weekend en was niet normaal zo lekker. Ook nog eens snel op tafel, echt een aanrader!
Dit makkelijke pastarecept kan met kip, gehakt of vegetarisch. Ik heb dit keer kip gebruikt en ga het volgende keer met gehakt maken!
Ingrediënten voor 4 personen:
- driekwart/hele zak orecchiette
- rode pesto: driekwart van een basilicum plant (ongeveer 50 gram), 60 gram parmezaanse kaas, 60 gram pijnboompitjes, 5 el olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 gegrilde paprika uit pot, 10 zongedroogde tomaten, snufje zout en flink wat zwarte peper
- 200 gram kipfilet in stukjes of rundergehakt
- 250 gram kastanjechampignons in plakjes
- 200 gram snoeptomaatjes gehalveerd
- 1 ui gesnipperd
- flinke scheut kookroom
- handje geraspte kaas
Bereiding:
Mix de pesto in de staafmixer.
Zet een grote pan water op het vuur en verwarm de oven op 220 graden. Zet de oven op grill-hetelucht of normale hetelucht.
Bak de ui in olijfolie. Doe daarna de kip of het gehakt erbij met flink wat peper.
Vervolgens kunnen de champignonplakjes meegebakken worden.
Roer dan de pesto erdoor. Doe een flinke scheut kookroom erbij en laat dit even staan met de deksel erop tot de champignons zacht zijn.
Giet de orecchiette af en roer het door de saus. Zorg dat alle pasta bedekt is met de pesto.
Doe alles in de ovenschaal. Verdeel de gehalveerde tomaatjes en strooi er een handje kaas over.
Strooi er nog wat zwarte peper over en zet ongeveer 15 min in de oven tot de tomaatjes er gepoft uitzien en de kaas er lekker uitziet.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties