Truffelpasta aglio e olio

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 21:10

Aglio e olio is een traditioneel pastagerecht op basis van olijfolie, knoflook en chili. Bij dit recept heb ik dit heerlijke traditionele gerecht aangevuld met truffel, parmaham en paddenstoelen.

Inmiddels heb ik denk ik alle pasta’s geproefd in allerlei lekkere en gezellige Italiaanse restaurantjes. Een echte klassieker is de pasta Aglio e Olio: pasta met olijfolie, knoflook en chilipeper. De combi knoflook-chili is zó simpel maar zó lekker. Ik heb er dit keer paddenstoelen, truffel en parmaham bij gedaan en we waren er allemaal stil van zo lekker!

Dit recept is dus ook heerlijk zonder truffel en parmaham!

Ingrediënten voor 5 personen:
Driekwart-hele zak fusili pasta
5-6 tl truffeltapenade van 't kaashart Volendam
1 vol koffiekopje lekkere olijfolie
3 tenen knoflook (fijngehakt)
2 handjes parmezaanse kaas
4 takjes krulpeterselie (fijngehakt)
600 gram paddenstoelen (verschillende soorten)
Chilivlokken (naar smaak)

Garneren met:
150 gram parmaham/serranoham
Pijnboompitjes
In boter en citroensap gebakken paddenstoelen
Parmezaanse kaas

Bereiding:
Hou ongeveer een kwart van de paddenstoelen (de kleintjes) apart voor later. Snijd de rest in kleine stukken.

Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en driekwart van de paddenstoelen.

Kook de pasta volgens de verpakking.

Strooi de peterselie, chilivlokken en truffeltapenade door de paddenstoelen en laat dit even met de deksel erop staan tot de paddenstoelen zacht zijn en de pasta klaar is.

Laat ondertussen in een andere pan een stuk boter smelten. Bak hierin de apart gelegde paddenstoelen. Doe er halverwege citroensap bij en een handje pijnboompitten. Bak dit tot de champignons goudbruin zien.
 
Wanneer de pasta klaar is, doe je het bij de paddenstoelen. Giet er een vol koffiekopje lekkere olijfolie overheen, doe de kaas erbij en roer alles door elkaar. Proef even een stukje pasta en voeg eventueel nog wat extra truffeltapenade toe.

Schep de pasta op het bord. Leg er een plakje parmaham op. Schep er een lepel van de losse champignons met pijnboompitten over en garneer nog met een klein beetje Parmezaanse kaas.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.