Kip in honingmosterd

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 21:08

Zachtgegaarde kipfilet in honingmosterd geserveerd met gekarameliseerde wortel en aardappeltjes uit de oven.

Hier thuis eten ze het liefst álles met mosterd. Van te voren wist ik dus zeker dat dit recept in de smaak zou vallen. Super lekker!

Ingrediënten voor de kip (4 personen):
- 100-150 gram kipfilet per persoon
- 4 el mosterd (ik gebruikte Franse mosterd van kuhne)
- 3 el honing
- 0.75 l kippenbouillon
- 1 el mosterdzaad
- Peper en zout (eventueel snufje knoflookpoeder)
- Roomboter om in te bakken en 1 juslepeltje door de honingmosterd
- Maizena

Ingrediënten voor de wortel (4 personen):
- Bos wortelen
- 2 el honing
- Roomboter om in te bakken

Lekker met aardappeltjes uit de oven. Veel paprikapoeder, een snufje zout en flink olijfolie op 200 graden in de oven

Bereiding kip:
Kruid de kip van te voren met peper en zout en eventueel een beetje knoflookpoeder.

Zet een pannetje op het vuur met de kippenbouillon, mosterd, honing en mosterdzaad.

Bak de kip in flink wat roomboter. Wanneer het rondom bruin is, leg je het in de pan met honingmosterd.

Doe 1 juslepeltje van de boter waarin de kip is gebakken bij de honingmosterd. Laat de kip een uurtje sudderen op laag vuur met de deksel op de pan. Maak de saus net voor het serveren dikker met maizena.

Bereiding wortelen:
Rasp de wortelen en kook deze in een pan kokend water tot ze zacht zijn.

Verwarm roomboter in een koekenpan en leg daarna de wortelen erin. Verdeel 2 el honing over de pan en bak de wortelen tot er een gekarameliseerd laagje op komt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb