Kruidige zalm geserveerd met een romige saus met spinazie en tomaat. Kan als gezonde maaltijd doordeweeks en als feestelijk gerecht in het weekend!

Na het succes van een recept met Toscaanse roomkip, is er nu ook een Toscaans zalm recept! Staat binnen een half uur op tafel en kan zowel doordeweeks als in het weekend!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 zalmfilets van 150-200 gram
- 200 gram spinazie
- 400 gram kleine tomaatjes
- 1 flesje blueband kookroom 15% vet of volle room
- 100 ml melk/water
- 3 el gedroogde oregano (1 voor de zalm, 2 voor de saus)
- 2 el gedroogde Italiaanse kruiden (1 voor de zalm, 1 voor de saus)
- 50 gram parmezaanse kaas
- 20 gram verse basilicum
- chilivlokken naar smaak
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- snufje zout
- maizena
Bereiding:
Besmeer de zalm met een druppeltje olijfolie en kruid de zalm met 1 el oregano en 1 el Italiaanse kruiden. Zet dit even apart.
Hak de spinazie en basilicum even grof door en hak de knoflook fijn.
Bak de knoflook in een flinke scheut olijfolie en doe dan handje voor handje de spinazie erbij. Wanneer de spinazie is geslonken, doe je de kookroom erbij.
Roer 2 el oregano, 1 el gedroogde Italiaanse kruiden, verse basilicum, 1 tl paprikapoeder, parmezaanse kaas, chilivlokken en een snufje zout erdoor.
Doe dan de tomaatjes erbij en laat dit pruttelen tot de tomaatjes zacht zijn. Maak de saus dikker met 1 el maizena.
Bak de zalm in een klontje roomboter rondom bruin op middelhoog/hoog vuur. Ik vind het lekkerder wanneer de zalm helemaal gaar is dus ik bak het ongeveer 8-10 minuutjes. De laatste 2 minuten zet ik het vuur wat lager.
Bij serveren schep je eerst de saus op het bord en daarna de zalm.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties