Kipballetjes in een Thaise curry maken een standaard curry net even specialer! Het leuke aan curry's is dat het snel op tafel staat en dat je eindeloos kunt variëren. Ook bij deze curry heb ik groentevariaties erbij geschreven zodat ieder het naar zijn/haar eigen hand kan zetten.

Tijdens het maken van de kipballetjes was ik licht angstig of dit nou wel een succes zou gaan worden. Tijdens het bereiden ziet het er namelijk niet bepaald lekker uit. Máár zodra je de balletjes gaat bakken verandert de zaak. Er komt meteen een lekker bruin korstje op waardoor het echt mega lekker wordt. Het maakt een curry gerecht net even specialer!
Voor de liefhebbers is koriander erbij ook lekker. Ik hoor bij de niet-koriander mensen dus bij mij zat het er niet doorheen.
Ingrediënten voor 4 personen:
De balletjes:
800 gr kipgehakt
Flink wat paneermeel
1 ei
3 stengels lente-ui (witte gedeelte)
1 el sojasaus
0.5 tl kurkuma
Snufje zout
(Optie: koriander)
De curry:
400 ml kokosmelk
2 el rode curry pasta
1 tl honing
3 el sojasaus
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 bos lente-ui fijngehakt
1 stengel citroengras fijngehakt
1 el paprikapoeder
1 el verse gember fijngehakt
100 ml kippenbouillon
1 el maizena
Serveren met witte rijst/basmati rijst
Garneren met:
Pinda's
Komkommer in plakjes
Groene gedeelte van de lente ui
(Optie: koriander)
Groente variaties: broccoli, spinazie, champignon en sugar snaps. Deze kun je meebakken met de knoflook, gember, bosui en citroengras.
Bereiding:
Draai kleine gehaktballetjes. De ballen blijven nat en plakkerig (ook wanneer je een kilo paneermeel erdoor mengt) maar tijdens het bakken vallen ze niet uit elkaar en schroeien ze meteen dicht!
Voordat je de ballen bakt, maak je eerst de curry!
Bak de knoflook, gember, citroengras en witte gedeelte van de bosui in een scheut olijfolie.
Blus dit af met de kokosmelk, sojasaus en kippenbouillon.
Doe dan de honing, paprikapoeder, currypasta en maizena erbij en roer dit even door elkaar.
Laat de saus een half uurtje intrekken. Kook ondertussen de rijst.
Bak 15 min voor de curry klaar is de gehaktballen in roomboter tot ze lekker donker zijn aan de buitenkant.
Bij serveren leg je de gehaktballetjes in de curry en garneer je met groene lente uitjes, pinda's en schijfjes komkommer.
Reactie plaatsen
Reacties