Een heerlijke romige champignonlasagne met verse rozemarijn en tijm gegarneerd met mozzarella.


Een heerlijke champignonlasagne met verse kruiden. Ondanks de lekkere smaak die de kastanje champignons eigenlijk van zichzelf al hebben, heb ik mijn twee favoriete kruiden gebruikt voor deze lasagne: rozemarijn en tijm.
Ingrediënten voor 4-5 personen:
- 1250 gram kastanje champignons/paddenstoelen
- 300 gram mager rundergehakt
- 200 gram creme fraishe
- 300 ml groentebouillon
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
- 2 el Italiaanse kruiden
- zwarte peper
- handje hartige kaas
- bol mozzarella
- citroensap van 1 citroen
- lasagnebladen
Bereiden:
Bereid het koken goed voor door de ui, knoflook en champignons alvast te snijden. Houd de kleinste champignons apart voor later (ongeveer 15 stuks). Grote champignons snijd je in plakjes en middelgrote champignons snijd je in kwartjes.
Bak de ui, knoflook en geplukte rozemarijn in olie of boter.
Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het bruin is.
Doe daarna handje voor handje de champignons erbij en bak het geheel een paar minuten.
Schenk dan de 300 ml groentebouillon en de creme fraishe erbij en laat het even koken zodat de champignons kunnen slinken.
Voeg de geplukte tijm toe met flink wat zwarte peper en de eetlepels Italiaanse kruiden.
Maak de saus dikker met bloem of maizena. De saus mag niet te waterig zijn want dan zakt het vocht in de oven naar de bodem van de schaal.
Roer als allerlaatste een klein handje hartige kaas erdoor.
Schep het mengsel in 3 lagen in de schaal met twee lagen lasagne bladen ertussen.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel het over de schaal. Maal er nog een beetje zwarte peper over en zet de lasagne in de oven zoals op de verpakking staat.
15 minuten voor de lasagne klaar is: bak de apart gezette, kleine champignonnetjes in een klontje boter op hoog vuur met een takje rozemarijn in z'n geheel erbij. Voeg na een paar minuten de citroensap toe. Bak de champignons rondom bruin en laat het daarna nog 5 min op laag vuur staan zodat de champignons zacht kunnen worden.
Wanneer de lasagne klaar is, leg je de losse champignons met het takje rozemarijn erbovenop
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties