Zacht kalfsvlees in een saus van rode wijn, geserveerd met tagliatelle. En als ergens rode wijn in zit, móet het wel lekker zijn!


Tijdens het bekijken van trapverlichting op Pinterest kwam ik opeens terecht bij een Milanees stoofgerecht met kalfsvlees in een saus van rode wijn: Osso Buco. Ik wist meteen: dit is iets voor mij! Als ergens rode wijn in zit, móet het wel lekker zijn. Het originele recept, afkomstig uit Milaan, vond ik er niet op iedere foto lekker uitzien. Daarom veranderde ik het recept een beetje en serveerde ik een heeerlijke saus met zacht kalfsvlees en tagliatelle.
Ingrediënten voor 5 personen:
500 gram kalfsvlees van de slager
200 ml lekkere rode wijn
3 stronken bleekselderij
2 winterwortels
groot blikje tomatenpuree
200 ml runderbouillon
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 takjes tijm
maizena
Serveren met papardelle/tagliatelle/risotto en evt tomaatjes uit de oven
Bereiden
Bestrooi het kalfsvlees met peper en zout en laat even op kamertemperatuur komen (minimaal 15 minuten).
Snijd de wortel in ronde plakjes, hak de bleekselderij in halve maantjes, de ui in grove stukken en hak de knoflook fijn.
Zet een pannetje water op het vuur en kook de wortel 5 minuten.
Bak het kalfsvlees op hoog vuur in roomboter aan elke kant 1-2 minuten en haal het daarna uit de pan.
Schenk de boter in een apart bakje en laat de aanbaksels in de pan zitten. In de aanbaksels bak je de ui en knoflook op middelhoog vuur.
Doe de bleekselderij en wortel erbij en bak dit even mee.
Blus af met de runderbouillon, tomatenpuree, een snufje zout en de wijn. Roer dit even door en laat 2 minuten inkoken.
Roer 2 takjes tijm erdoor.
Leg dan het kalfsvlees erin en laat dit met deksel 2-3 uur sudderen op het laagste vuur. Zorg dat het blijft pruttelen.
Wanneer je het bijna gaat serveren, maak je de saus wat dikker met 1 of 2 el maizena. Je kunt het ook later weer verdunnen door er water bij te doen.
Strooi wat geplukte tijm erover bij het serveren en eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties