Een Aziatisch gerecht met heerlijke krokante kabeljauw uit de oven geserveerd met zoetpittige noedels.
Toen ik voor het eerst kabeljauw met panko uit de oven bereidde, wilde ik nooit meer anders. Kabeljauw heeft een neutrale smaak waardoor je er eigenlijk alle kanten mee op kunt. Inmiddels heb ik de kabeljauw in panko op allerlei manieren geprobeerd: citroen/basilicum, jambalayakruiden, cajun, sesamolie/furikakekruiden, kerriepoeder enzovoorts. Een aantal variaties is te vinden op mijn pagina en is zeker het proberen waard!
Deze kabeljauw kreeg door de sojasaus een Aziatisch tintje waardoor ik hem lekker met noedels serveerde.
Ingrediënten noedels 4 personen:
1 pak eiermie/eggnoodles van Conimex
Sesamzaadjes
1 zakje sugarsnaps
1 zakje wortel julienne
6 el sojasaus
1 el chilisaus
3 bij 3 cm verse gember
2 tenen knoflook
4 el sesamolie
3 el sweet soy-ketjap manis (ik heb dat rode flesje van ABC)
2 limoenen
1 bosje bosui
Chilivlokken naar smaak
Pinda's
Ingrediënten kabeljauw:
Kabeljauw (per persoon 150-200 gram)
Sesamolie
Sesamzaadjes
Panko
Sap van 1 limoen
Groene gedeelte van de bosui
Snufje zout
Sojasaus
Bereiding:
Hak de knoflook en gember fijn. Snijd het witte gedeelte van de bosui een beetje scheef in dunne ringetjes. Hou 2 handjes van het groene deel apart als garnering.
Bak deze drie op hoog vuur in een koekenpan met olijfolie. Voeg de chilivlokken toe en daarna de sugarsnaps. Bak dit even en voeg evt nog extra olie toe als de pan droog staat.
Doe na 2 minuten de wortel erbij samen met de sojasaus, soy-ketjapsaus, sesamzaadjes, sesamolie, chilisaus en sap van 1 limoen.
Tip: breek de noedels door de helft voor je ze in de pan doet. Kook de noedels volgens de verpakking terwijl je de pan met groenten even laat inkoken met de deksel erop.
Wanneer de noedels klaar zijn, roer je ze door de groenten.
Bij serveren garneer je het bord met groene stukjes bosui, een handje pinda's, sesamzaadjes en 2 schijfjes limoen.
Reactie plaatsen
Reacties