Deze aardappels zijn eerst gepoft en daarna gevuld met spinazie, aardappel en gorgonzola. Je hebt er wel een beetje geduld voor nodig!


Allereerst wil ik even zeggen dat dit geen recept is voor mensen met een kort lontje. Toen ik klaar was met het uithollen van de aardappels, was ik toe aan een groot glas wijn.
Wanneer je even genoeg hebt van dat dagelijkse bordje aardappels-groenten-vlees-jus, dan is dit recept ideaal. Het is gezond en daarom lekker voor doordeweeks. De aardappels zijn eerst gepoft. Daarna heb ik ze uitgehold en zijn de lege schilletjes nog een paar minuten krokant gebakken in de oven. Tenslotte heb ik de spinazie stamppot gemaakt met gorgonzola. Het krokante aardappeltje maakt het erg lekker en net even wat specialer dan de normale stamppot.
Ingrediënten voor 5 personen:
- per persoon 2 of 3 middelgrote aardappels
- 700-800 gram verse spinazie
- 100 ml room/creme fraishe/melk
- 50 gram gorgonzola (naar smaak)
- Handje pecannoten of walnoten
- Roomboter
Bereiden:
Spoel de aardappels even af en prik met een vork rondom gaatjes in de aardappels. Verdeel ze over een ovenrooster en pof de aardappels 60-70 minuten in de oven op 220 graden.
Snijd of scheur de spinazie in kleinere stukken. Doe de gesneden spinazie handje voor handje in een koekenpan zodat het kan slinken. Strooi er zwarte peper en een beetje zout over.
Wanneer de spinazie is geslonken, roer je de gorgonzola en room erdoor.
Haal de aardappels uit de oven en halveer ze over de lange zijde. Daarna schep je de aardappel uit de schil met een eetlepel zodat je de schil overhoudt met een dun laagje overgebleven aardappel. Schep de aardappel in een grote pan waar je later met de stamper in kunt stampen.
Zet de schillen weer op het ovenrooster. Laat in de magnetron of in de pan een stukje boter smelten. Met een kwastje of met een stukje keukenpapier kun je een beetje gesmolten boter op de schillen smeren zodat ze krokant worden.
Zet de schillen nog ongeveer 10 min op 200 graden.
Ondertussen stamp je het spinazie mengsel met de uitgelepelde aardappel. Kijk zelf even of de verhouding aardappel-spinazie naar wens is en haal er eventueel wat aardappel uit.
Dan schep je het mengsel in de schillen en leg je er stukjes noot bovenop. Verwarm het nog extra: 10 min op 180 graden.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties