Kip-pesto lasagne

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 21:09

Lasagne met zelfgemaakte groene pesto, kip, tomaatjes en mozzarella. Echt een topper!

Deze lasagne variatie is dus mijn nieuwe favoriet. Ik heb mijn pasta pesto recept en mijn lasagne recept al 1000 keer gemaakt sinds mijn 15e. Het is al die jaren dus echt nooit in me opgekomen deze 2 met elkaar te combineren. Simpel om te maken maar zó lekker! Het zou eventueel ook vegetarisch kunnen door de kip te vervangen door extra groenten.

 

4 personen:
- Zelfgemaakte pesto (30 gram basilicumblaadjes, 3 el olijfolie, peper en zout, 2 teentjes knoflook, 30 gram pijnboompitten en 60 gram parmezaanse kaas)
- 1 ui
- 2 kleine courgettes (alleen het groene gedeelte)
- 300 gram kastanjechampignons
- 300 gram kipfilet in kleine stukjes
- 2 scheutjes room/creme fraishe
- 2 tomaten in plakjes voor tussen de bladen (zachte gedeelte verwijderen)
- 1 bakje snoeptomaatjes
- mozzarella maxi
- lasagnevellen
- evt maizena om de saus dikker te maken

Je kunt ook een potje pesto gebruiken maar als je de zelfgemaakte eenmaal hebt geproefd, wil je niet meer anders. En het is ook nog vrij makkelijk om te maken!

Mix de pesto in de staafmixer en laat dit apart staan.

Bak de ui in een klontje roomboter en doe daarna de stukjes kip erbij met peper en zout.

Voeg de stukjes courgette toe en later ook de plakjes champignon.

Terwijl je de groenten even laat bakken, snijd je ondertussen de tomaten in plakjes en halveer je de snoeptomaatjes. Zet dit even apart.

Roer de pesto door de groenten en schenk 2 scheutjes room erbij. Laat dit even 2 min inkoken.

Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel een dun laagje over de bodem. Bedek dit laagje met lasagnevellen en schep er weer een lepel van het mengsel bovenop.

Leg bovenop de tweede laag een laag tomatenplakjes naast elkaar en leg bovenop de tomatenplakjes weer een laag lasagnevellen.

Verdeel dan de rest van het mengsel over de schaal. Strooi de gehalveerde snoeptomaatjes over de schaal. Leg daarna de plakjes mozzerella erop en bestrooi met zwarte peper.

Zet het ongeveer 30 min op 200 graden in de oven. Hou de oven even in de gaten. Wanneer de kaas al donker is, kun je hem de laatste paar minuten op 160 of 180 graden zetten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.