Zacht gegaarde kip in een heerlijke kruidige roomsaus met spinazie en zongedroogde tomaat.


Op zondagen pak ik vaak groots uit met koken. Ik maak dan vaak gerechten die net wat meer tijd en liefde nodig hebben. Zo kwam ik op dit recept. Dit is een gerecht waarbij de kip eerst gekruid en gebakken wordt en daarna nog ongeveer 2 uur zachtjes moet garen. Máár dan heb je wel wat!!
Ingrediënten voor 5 personen:
- 5 kipfilets van 100-150 gram
- 3 knoflookteentjes
- 300 gr verse spinazie
- 400 ml room
- halve pot zongedroogde tomaat
- gedroogde Italiaanse kruidenmix
- 100 ml kippenbouillon
- chilivlokken
- parmezaanse kaas
- olijfolie
Bereiden:
Leg de kipfilets naast elkaar en bestrooi ze aan beide kanten met lekker veel Italiaanse kruiden, een paar chilivlokjes en een beetje zout. Druk de kruiden even aan. Zet terug in de ijskast en laat dit ten minste een half uur staan.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Doe ongeveer 3 el olijfolie in de pan en bak hierin de fijngesneden knoflook. Schenk daarna de kippenbouillon en room erbij en laat dit even inkoken.
Bak dan de kip in roomboter op hoog vuur rondom donkerbruin tot er een lekkere kruidenkorst op zit. Bak de laatste 10 seconden ook de zongedroogde tomaatjes even kort mee.

Wanneer de kip donkerbruin gebakken is en de zongedroogde tomaatjes even kort zijn meegebakken, haal je alles eruit en leg je het in de pan met roomsaus.
Laat de pan 1.5 - 2 uur op laag vuur pruttelen en roer af en toe de saus even door. De kip hoef je niet tussendoor om te draaien want dan gaat het lekkere kruidenlaagje eraf.
Ongeveer 15 min vóór het opdienen, doe je handje voor handje de spinazie en parmezaanse kaas erbij. Wanneer de spinazie geslonken is, kun je eventueel nog een lepeltje bloem erbij doen om de saus iets dikker te maken.
Lekker voor erbij: kruidige aardappeltjes uit de oven en in de oven gegrilde tomaat met mozzarella🍅
Reactie plaatsen
Reacties