Romige risotto met champignons, rozemarijn en tijm.

Voor risotto is veel geduld en liefde nodig.
Ingrediënten voor 2 personen:
- Risottorijst
- 1.5 liter groentebouillon
- 250 gram kastanjechampignons
- Ui
- Knoflook
- 1 courgette
- handje hartige kaas (pecorino/parmezaanse)
- 3 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- Roomboter
Optie: kip
Bereiden:
Bak de knoflook, ui en geplukte rozemarijn tot de rozemarijn krokant is.
Bak de courgette en champignons tot het zacht is.
Doe de risottorijst erbij en bak dit even mee tot de korrels glazig zien.
Doe dan lepel voor lepel de bouillon erbij. Zorg ervoor dat de korrels in voldoende water kunnen blijven koken. Wanneer het water bijna opgenomen is, doe je er weer een lepel bouillon bij. Blijf regelmatig roeren.
Kook de risottorijst zoals op het pak staat. Wanneer de tijd voorbij is, proef je even of het gaar is.
Dan roer je het handje kaas, de tijm, zwarte peper en een klontje boter erdoor
Reactie plaatsen
Reacties