Balsamico asperges met serranoham

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 21:07

Heerlijke asperges gekookt in balsamico, omringd met serranoham en geroosterd in de oven. Geserveerd met zongedroogde tomaatjes. 

Echt een heerlijke variatie met asperges die zelfs in de smaak vallen bij mensen die geen aspergeliefhebbers zijn!

Ingrediënten voor 2 personen:
- 8 witte asperges
- balsamico azijn
- 100 gram serranoham
- zongedroogde tomaat of snoeptomaat naar smaak


Bereiden:
Leg de asperges in een koekenpan (middelhoog vuur) met een laagje water, een flinke scheut balsamico en een klontje boter. Schenk er af en toe een scheut water, afgewisseld door een scheut balsamico bij zodat de pan nat blijft. Houd de deksel op de pan.

Blijf dit doen tot de asperges zacht zijn. Draai de asperges tussendoor een aantal keer om.

Zodra ze zacht zijn, haal je ze uit de pan en omwikkel je ze met serranoham. Leg de omwikkelde asperges in een ovenschaal. Garneren met tomaatjes en dan nog 5 min op 180 graden in de oven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.