Kipkerriesoep met kokos

Gepubliceerd op 3 mei 2021 om 11:06

Een makkelijk soepje met uit elkaar gevallen kipfilet, kokosmelk, eiermie, bosuitjes en gebakken uitjes geserveerd met naanbrood en kroepoek.

Deze soep op basis van kokosmelk en kippenbouillon is makkelijk en lekker! Omdat je de soep een tijdje laat pruttelen, vallen de kipstukjes uit elkaar waardoor er lekkere draadjes kip door de soep zitten. 

Met soep geldt meestal: maak het een dag van te voren. Op een of andere manier is soep lekkerder wanneer het al een dag in de ijskast heeft gestaan. Dit is ook het geval bij deze soep.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

- 1 blik kokosmelk

- 200 gram crème fraiche

- 1 liter kippenbouillon

- 400 gram kipfilet (in kleine stukjes)

- 3 eetlepels kerriepoeder

- 1 bosje bosui (witte en groene gedeelte apart houden)

- 1 teentje knoflook fijngehakt/geperst

- half pak eiermie

- 2 limoenen

- taugé

- krulpeterselie

- gebakken uitjes

- naanbrood en kroepoek om mee te serveren

- eventueel verdikkingsmiddel naar keuze (maizena/bloem)

Variatie opties:

Mais om mee te garneren

Champignons

Prei

 

Bereiden:

Bak in een grote pan het witte gedeelte van de bosui en de knoflook tot deze zacht beginnen te worden. Voeg daarna de stukjes kip toe.

 

Doe de 2 takjes peterselie, kippenbouillon, kokosmelk, sap van 1 limoen en crème fraiche erbij en roer alles door elkaar. Breng het aan de kook en laat het geheel 5 minuten inkoken.

 

Laat de pan nu 1-2 uur op laag vuur pruttelen met de deksel erop. Roer regelmatig door en druk dan de stukjes kip een beetje aan zodat deze makkelijker uit elkaar kunnen vallen. Wanneer je de soep wat steviger wilt, kun je tijdens het roeren eventueel een verdikkingsmiddel toevoegen (maizena/bloem).

 

Wanneer je het bijna gaat serveren, kook je de eiermie volgens de verpakking. 

 

Zodra de mie gekookt is, kun je de soep serveren. Leg eerst een handje eiermie in de soepkom, schenk dan de soep erover en garneer met een paar stengeltjes taugé, gebakken uitjes, schijfje limoen en een paar stukjes groene bosui.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.