Volkorenpasta met doperwtenpesto

Gepubliceerd op 10 mei 2021 om 09:15

Het standaard pasta pesto recept van zelfgemaakte pesto en geroosterde balsamico-tomaatjes maar dan met een blikje doperwten door de pesto gemixt! Je proeft de doperwten niet meer terug maar ondertussen is je pestootje wel wat gezonder!

Ik ben zo'n fan van mijn eigen pasta pesto recept. Al jaren maak ik hem altijd op dezelfde manier en iedere keer vind ik hem weer fantastisch. Dit keer heb ik, uiteraard, weer hetzelfde recept gebruikt maar heb ik er doperwten doorheen gedaan. Je proeft de doperwten niet meer maar het gerecht is gelijk weer wat gezonder! Je kunt, in plaats van doperwten, ook broccoli of rucolasla door de pesto mixen. Ook erg lekker!

 

Ingrediënten 4 personen:

- 300-400 gram volkorenpasta naar keuze

- Zelfgemaakte pesto: blaadjes van 1 basilicumplantje, 1-2 tenen knoflook, 80 gram parmezaanse kaas, 6-7 el olijfolie, 50 gram pijnboompitten, peper en zout.

- 160 gram doperwten (blikje)

- 300 gram snoeptomaatjes

- 2 el balsamico azijn

- 250 gram kastanjechampignons

- 200 gram kipfilet in stukjes

- 1 el oregano

- 1 ui (gesnipperd)

- 1 scheutje melk of room

- 1 kleine courgette (zaadlijsten verwijderen)

Garneren met:

- Rucolasla

- De geroosterde balsamico-tomaatjes

- Pijnboompitjes

 

Bereiden:

Mix alle ingrediënten voor de pesto en de doperwten in een mixer en zet dit apart.

 

Leg de snoeptomaatjes alvast in een ovenschaal en besprenkel ze met de balsamico azijn, 2 el olijfolie en zwarte peper.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een grote pan water aan de kook.

 

Bak de ui en voeg daarna de kip en 1 eetlepel oregano toe.

 

Voeg daarna de courgette en champignons toe en bak dit even mee.

 

Schep de pesto door de groenten, schenk een scheutje melk/room erbij en laat dit een kwartiertje staan zodat de groenten zacht kunnen worden.

 

Doe de ovenschaal in de oven en rooster de tomaatjes ongeveer 15 minuten op 200 graden.

 

Kook de pasta volgens de verpakking.

 

Zodra de pasta gaar is, roer je het door de groenten heen. 


Garneer de pasta pesto met de geroosterde balsamico-tomaatjes, rucolasla en pijnboompitjes.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb