Méga lekker én gezond! gepofte zoete aardappel gevuld met gekruide tomatenpuree, een plakje mozzarella, een plakje tomaat en prosciuttoham.


Doordeweeks wil ik veel groenten eten maar ons gezin valt nou eenmaal niet in categorie knaagdier waardoor de groenten altijd geprakt worden met aardappels of verwerkt moeten worden in een lekker gerecht. Zo ontstond dit recept. Om de zoete aardappel zacht te maken, pofte ik ze in de oven. Daarna vulde ik ze met gekruide tomatenpuree, prosciuttoham, tomaat en mozzarella waardoor je eigenlijk niet eens doorhebt dat je groente aan het eten bent. Echt een succes!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 zoete aardappels
- 8 plakjes prosciuttoham (of serrano/parmaham)
- 8 plakjes tomaat
- 8 plakjes mozzarella
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 5 el melk/room
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
Garneren met:
- Pijnboompitjes
- Rucolasla
Bereiden:
Verwarm de oven op 200 graden.
Verpak de aardappels in aluminiumfolie en prik er dan wat gaatjes in. Leg ze op een ovenrooster en zet ze ongeveer 50 minuten in de oven.
Snijd de mozzarella en tomaat alvast in plakjes. Eerst snijd je alles in plakjes en daarna halveer je de plakjes.
Schep de tomatenpuree in een kommetje en meng dit met de melk/room en 1 el Italiaanse kruiden.
Wanneer de zoete aardappels gaar zijn, snijd je ze over de lengte in. Maak met twee vorken een beetje ruimte voor de vulling.
Besmeer de binnenkant met 1-2 theelepeltjes tomatenpuree. Leg daarna de 2 halve plakjes tomaat erin en daartegenaan de 2 halve plakjes mozzarella. Doe tenslotte de prosciuttoham ertussen. Zet de aardappels nog even 5-10 minuten in de oven op 180 graden.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties