In boter gebakken krokante gnocchi. Met salie, pecorinokaas, spinazie, champignons en krokante spekjes


Dit bordje staat binnen 20 min op tafel!
Zondag zocht ik met het mooie weer een makkelijk en lekker zondags gerecht. Ik moest last-minute iets bedenken en had ik daarna geen tijd meer om boodschappen te halen waardoor ik chaotisch en verstrooid door de supermarkt heen liep. Meestal vergeet ik dan ook nog eens de helft en wordt het een net-nietje maar zondag was dat gelukkig niet het geval!
Ingredienten voor 4 personen:
2 pakken gnocchi
-1 teen knoflook
-100 gram magere spekjes
-250 gram kastanjechampignons in plakjes
-300 gram spinazie grof gesneden
-2 tl salie
-200 gram roomboter
- Ongeveer 100 gram pecorinokaas
- 2 citroenen (1 in plakjes)
Bereiden:
Bak de spekjes krokant in een koekenpan en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje.
Snijd ondertussen de groenten en hak de knoflook fijn.
Bak de groenten met de helft van de knoflook in de aanbaksels van de spekjes en voeg eventueel een klontje boter of olijfolie toe aan de pan.
Verwarm in een koekenpan de boter. Ik had zelf 2 pannen gebruikt omdat mijn pan niet groot genoeg was. Bak hierin op middelhoog vuur de rest van het knoflookteentje en de gnocchi.
Terwijl de gnocchi bakt, rasp je de pecorinokaas over de groenten en voeg je 2 el citroensap toe.
Zodra de gnocchi krokant is, roer je de groenten, spekjes en salie erdoor.
Serveer het met schijfjes citroen, zwarte peper en nog een beetje geraspte pecorino.
Reactie plaatsen
Reacties