De gezonde burger! De hamburgerbroodjes zijn vervangen door plakken tomaat en het is zó lekker en sappig.


Ik wilde hamburgers en tegelijkertijd gezond eten en zo kwam deze tomatenburger op tafel. Toen ik hieraan begon, was ik wel een beetje sceptisch. Achteraf vond ik de tomatenburger zelfs lekkerder dan de normale hamburger omdat hij veel meer smaak heeft! Hij is erg sappig en zó lekker. Ik ga hem zeker vaker eten!
Ingrediënten voor 8 burgers:
800 gram rundergehakt mengen met:
1 tl mosterd
Peper en zout
5 el paneermeel
Half uitje erg fijngesneden
8 plakjes cheddarkaas
Saus naar keuze: samuraisaus of chunky burger saus van calvé of mayonaise/ketchup
1,5 ui in ringen
Roomboter
2-3 vleestomaten (grote tomaten)
IJsbergsla
Augurkjes
Bereiden:
Bereid alles alvast voor: snijd de tomaten in plakjes. Leg daarop wat blaadjes ijsbergsla en daar bovenop plakjes augurk. Leg de cheddarkaas alvast klaar zodat je het later meteen op de warme burger kunt leggen. Snijd de ui alvast in ringen.
Meng het gehakt met de mosterd, paneermeel, peper, zout en het halve uitje. Let op dat je het niet stevig kneed zoals bij een gehaktbal maar kneed de burgers een beetje losjes.
Verwarm flink wat roomboter in de pan en bak hierin de burgers op hoog vuur tot ze lekker donker zien. Bak tegelijkertijd in een ander pannetje de uienringen.
Leg de warme burger op het 'broodje' en leg er een plakje cheddar overheen. Schep tenslotte wat uitjes erop, doe er saus erover en maak hem af met het plakje tomaat.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties