Zacht gegaarde kip-bacon rol in een mega lekkere champignonsaus met hartige kaas.



Dit is niet normaal zo lekker. Ik had hem als hapje gemaakt maar dit kan ook bij het avondeten met aardappeltjes. De kip-baconrol is eerst goudbruin gebakken en daarna zacht gegaard in de champignonsaus. Net voor serveren, zet je het nog even 5 minuten op grillstand in de oven en dan is hij perfect!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 kipfilets in tweeën
- 4 plakjes bacon
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 ml slagroom
- 250 gram kastanjechampignons
- 4 geplukte takjes tijm
- 3 steeltjes krulpeterselie en 1 om te garneren
- 60 gram grana padano kaas (blokje) of parmezaanse kaas
- zwarte peper
Bereiden:
Rol de kipfilet in het plakje bacon en zet het vast met een prikkertje.
Verwarm een flinke klont roomboter in een koekenpan en bak hierin de kip-baconrollen op middelhoog/hoog vuur.
Bak de rollen tot ze goudbruin zien. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal ze daarna uit de pan.
Bak in dezelfde roomboter nu de ui en knoflook.
Voeg na 2 minuten de champignons toe en bak deze tot ze iets geslonken zijn.
Blus af met de slagroom.
Strooi nu de tijm, flink wat zwarte peper en 3 takjes fijngehakte peterselie erbij.
Rasp alvast een klein beetje kaas erdoor voor de smaak (10-20 gram)
Leg de kip nu in de saus en laat het minimaal 1 uurtje sudderen met de deksel op de pan.
Vlak voor serveren, schep je de kip uit de saus en leg je het in een ovenschaal. Giet de saus erover en rasp flink wat kaas over de stukken kip.
Zet de schaal nog 5 minuten op 230 graden (grillstand of hetelucht) in de oven zodat de kaas smelt.
Garneer de schaal met 1 takje fijngehakte peterselie.
Reactie plaatsen
Reacties