Cajun pasta

Gepubliceerd op 23 juni 2021 om 19:17

Een kruidige, romige, pittige pasta met cajunkruiden, kip, spinazie, pecorinokaas en tomaat. Ook lekker vegetarisch!

Bij pasta denk ik meestal als eerste aan Italiaanse kruiden als rozemarijn, oregano, tijm, salie of basilicum. Deze pasta cajun is heel anders dan de gebruikelijke pasta's maar zó lekker! Ook kun je er lekker veel groenten voor gebruiken, ik hou ervan!


Ingrediënten voor 5 personen:

- 1 zak farfalle pasta (of andere)

- 300 ml creme fraiche/kookroom/slagroom

- 500 gram spinazie

- 4 el cajunkruiden (zonder zout)

- 1 teentje knoflook fijngehakt

- 1 gele paprika heel fijn gesneden

- 300 gram kipfilet in stukjes

- 2 bakjes cherrytomaatjes gehalveerd

- 1 groot blikje tomatenpuree 

- 50 gram pecorinokaas 

- peper en zout

Extra optie: champignons

 

Bereiden:

Kruid de stukjes kipfilet van te voren met 1 el cajunkruiden.

 

Bak in een koekenpan de knoflook en stukjes kipfilet

 

Doe de fijngesneden paprika erbij en bak dit 2 minuten.

 

Voeg, handje voor handje, de spinazie toe aan de pan. Scheur de spinazie met je handen voordat je het in de pan doet.

 

Rasp de pecorino kaas over de groenten.

 

Strooi 2 el cajunkruiden en wat peper en zout erover. 

 

Schenk de creme fraiche/kookroom/slagroom erbij, roer de tomatenpuree erdoor en laat de groenten even een paar minuten zacht worden.

 

Kook de pasta volgens de verpakking. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes

 

Een paar minuten voordat de pasta gekookt is, doe je de tomaatjes bij de rest van de groenten. Laat de tomaatjes even een paar minuutjes zacht worden. Niet té zacht.

 

Roer de pasta door de saus. Bij serveren rasp je er nog wat kaas overheen.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.