Rode curry met garnalen

Gepubliceerd op 13 juli 2021 om 11:49

Makkelijk, snel en gezond met lekker veel groenten waarmee je kunt variëren! Deze hete rode curry is er eentje die ik al vaak heb gemaakt en die nooit gaat vervelen. Je kan er garnalen, kip en biefstuk voor gebruiken maar ik eet hem ook wel eens vegetarisch. 

Ingrediënten voor 2 personen:

- 12 garnalen gemarineerd in paprikapoeder en een snufje zout

- 1 blik kokosmelk light (ik had die van valle del sole, die anderen zijn erg waterig)

- 3 volle tl rode curry pasta van Koh Thai

- 0,5 tl komijnpoeder

- 3 lente uitjes (witte en groene gedeelte apart houden)

- 1 teentje knoflook fijngehakt

- stukje gember van 2 à 3 cm fijngehakt

- 100 gram geraspte wortel in plakjes

- 2 kleuren paprika grof gesneden

- sap van halve limoen

- 2 tl tomatenpuree 

- 3 el vissaus

- Rijst

Extra optie:

- Cashewnoten

- Champignons

- Sugar snaps

 

Garneren met:

- groene gedeelte van de lente ui

- schijfje limoen

 

Bereiden:

Hak de lente uitjes schuins en houd het groene gedeelte apart voor later.

 

Verwarm 1 el olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook, witte lente ui en gember op middelhoog vuur. 


Bak de wortel mee en voeg daarna de paprika toe.

 

Doe daarna de tomatenpuree, currypasta, kokosmelk, komijnpoeder, vissaus, limoensap en currypasta erbij en roer alles door elkaar.


Laat de pan een half uurtje pruttelen op laag vuur met de deksel erop zodat de groenten zacht kunnen worden.

 

Kook ondertussen de rijst.


Bak de garnalen in een klontje boter.

 

Serveer de curry met de rijst en garnalen en garneer met groene bosui en een schijfje limoen.

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb