Ravioli met paddenstoelen in salieboter

Gepubliceerd op 12 augustus 2021 om 12:22

Lekkere paddenstoelen gebakken in boter met verse salie. Zooo lekker, speciaal en ook zo makkelijk! Je eet iets bijzonders terwijl je niet langer dan een half uurtje in de keuken staat. 

Dit was zooooo lekker. Ik maakte dit voordat we 2 weken geleden op vakantie gingen: lekker en gezellig avondeten om de vakantie in te luiden. Je eet echt iets speciaals terwijl je niet langer dan een half uurtje in de keuken staat. TOP!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

- 250 gram ravioli ai funghi (paddenstoelen)

- 1 stukje biefstuk van 100-150 gram

- 3 takjes verse salie fijngehakt

- 1,5 eetlepel creme fraishe

- 1 klein uitje fijngehakt

- 1 teentje knoflook fijngehakt

- 1 blokje rundvleesbouillon 

- zwarte peper

- 300 gram paddenstoelenmix 

- Stukje parmezaanse kaas

- 150 gram roomboter

Variaties:

- Pijnboompitjes

- Spinazie

 

Bereiding:

Smelt de 150 gram roomboter in een koekenpan.

 

Zodra de boter bruin is, bak je de fijngehakte ui, knoflook en salie op middelhoog vuur.

 

Roer het runderbouillonblokje door het mengsel.

 

Scheur de paddenstoelen op allerlei verschillende manieren. Champignons kun je in plakjes snijden, de oesterzwammen scheuren, shiitaken alleen halveren of in kwartjes snijden en de kleinste paddenstoeltjes kun je heel laten.


Voeg de paddenstoelen en lekker veel zwarte peper toe en bak dit even 2 minuutjes. Let op: doe er geen zout bij want door de bouillon is het al zout genoeg.

 

Blus af met een half kopje warm water en 1,5 eetlepel creme fraishe. Rasp wat parmezaanse kaas boven de pan en roer dat erdoor heen.

 

Laat de pan even staan met de deksel erop zodat de paddenstoelen zacht kunnen worden. 


Laat de pan ongeveer een kwartiertje staan en kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking staat. 


Als je de saus liever wat dunner wilt, kun je nog een half kopje water erdoor mengen.


Bak de biefstuk zoals je hem zelf lekker vindt. 


Bij serveren schep je de ravioli op het bord en schep je het paddenstoelenmengsel eroverheen met wat geraspte kaas.


Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.