Fajita's

Gepubliceerd op 30 augustus 2021 om 20:32

Een Mexicaans gerecht met kruidige kipreepjes, veel groenten, guacamole, jalapeñopepers, zure room en geraspte kaas.

Wanneer je even bent uitgekeken op aardappelen, rijst en pasta dan heb je nog Mexicaans eten: veel groenten en lekkere gekruide kip. Je kleren kunnen na het eten meteen in de wasmachine want alles valt op je mooie pak maar het is het waard!

 

Ingrediënten voor 2 personen (3-4 wraps)
- 250 gr kipfilet in reepjes
- 3 wat kleinere paprika's of 2 grote in verschillende kleuren (in reepjes)
- 1 grote ui (grof gesneden)
- 1 teen knoflook (fijn gehakt)
- 2 tl komijnzaad
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl tomatenpuree
- snufje zout
- Klein beetje chilivlokken of sambal
- Zure room
- Guacamole
- Jalapeño pepers (in potje)
- Wraps
- Geraspte kaas

Bereiden:

Snijd de kip in reepjes en kruid ze minimaal 1 uur van te voren met de komijn, paprika, oregano en een snufje zout. Hoe eerder je het kruid, hoe lekkerder!

Snijd de paprika's ook in reepjes, hak de ui grof en hak de knoflook fijn.

Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak de kip tot deze er lekker bruin uitziet. Haal de kip uit de pan en zet apart. De aanbaksels laat je zitten!

Bak in dezelfde pan de groenten op middelhoog vuur. Voeg eventueel nog wat extra olie/boter toe als de pan droog is.

Strooi er wat chilivlokken of een beetje sambal door en laat de groenten een paar minuten bakken tot ze wat zachter zijn.

Roer na een tijdje de kip erdoor samen met een volle theelepel tomatenpuree.

Bij serveren smeer je eerst in het midden van de wrap een strook zure room. Daar leg je de kip bovenop. Leg er met een theelepeltje wat guacamole op en wat stukjes jalapenopeper en bestrooi dan met kaas. Vouw de wrap dicht zodat de voorkant open is en de achterkant bijna dicht (als een soort toeter).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb