Een heerlijk hapje die echt iedereen lekker vindt: kip-pestolasagne met zelfgemaakte pesto.

Inmiddels heb ik de kip-pestolasagne al vaak als hapje geserveerd en iedere keer vinden ze het super lekker. Echt een aanrader! Van dit recept heb ik ook een variant online staan die voor 4 personen als avondeten gebruikt kan worden.
Ingrediënten voor 8 hapjes:
- Zelfgemaakte pesto (15 gram basilicumblaadjes, 3 el olijfolie, peper en zout, 1 teentje knoflook, 20 gram pijnboompitten en 30 gram parmezaanse kaas)
- 1 ui
- 1 kleine courgette (zaadlijsten verwijderen)
- 200 gram kastanjechampignons
- 200 gram kipfilet in kleine stukjes
- 1 scheutjes room/creme fraishe
- 1-2 tomaten in plakjes voor tussen de bladen (zachte gedeelte verwijderen)
- 100 gram snoeptomaatjes
- 1 bol mozzarella
- lasagnevellen
- evt maizena om de saus dikker te maken
Bereid de lasagne in een kleine ovenschaal. Wanneer de lasagne klaar is, laat je het even 5 minuten afkoelen zodat je hem beter kunt snijden. Snijd de lasagne dan in 8 stukken (eerst door de helft en dan door 4).
Bereiden:
Mix de pesto in de staafmixer en laat dit apart staan.
Bak de ui in een klontje roomboter en doe daarna de stukjes kip erbij met peper en zout.
Voeg de stukjes courgette toe en later ook de plakjes champignon.
Terwijl je de groenten even laat bakken, snijd je ondertussen de tomaten in plakjes en halveer je de snoeptomaatjes. Zet dit even apart.
Roer de pesto door de groenten en schenk een scheutjes room erbij. Laat dit even 2 min inkoken.
Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel een dun laagje over de bodem. Bedek dit laagje met lasagnevellen en schep er weer een lepel van het mengsel bovenop.
Leg bovenop de tweede laag een laag tomatenplakjes naast elkaar en leg bovenop de tomatenplakjes weer een laag lasagnevellen.
Verdeel dan de rest van het mengsel over de schaal. Strooi de gehalveerde snoeptomaatjes over de schaal. Leg daarna de plakjes mozzerella erop en bestrooi met zwarte peper.
Zet het ongeveer 30 min op 200 graden in de oven. Hou de oven even in de gaten. Wanneer de kaas al donker is, kun je hem de laatste paar minuten op 160 of 180 graden zetten.
Reactie plaatsen
Reacties