Gekarameliseerde honingkip met limoenyoghurt

Gepubliceerd op 2 mei 2021 om 23:02

Kipfilet aan een spiesje gemarineerd in honing, knoflook en limoen. Geserveerd met een limoensausje. De spiesjes moeten alleen even gebakken worden. Een lekker fris hapje met een heerlijke smaak!

Ingrediënten voor 4 spiesjes:

300 gram kipfilet

-2 el honing

-1 teentje knoflook (geperst/fijngehakt)

-peper

-zout

- sap van 1 limoen

Ingrediënten voor de limoenyoghurt:

- 5 el yoghurt/kwark/mayonaise

- limoenrasp en limoensap van 1 limoen

 

Bereiden:

Marineer de spiesjes van te voren (minimaal 1 uur). 

Bak de spiesjes op middelhoog vuur in boter of olie tot er gekarameliseerde donkere plekken op de kip komen.

Haal de spiesjes uit de pan en verdeel er 1 tl limoenyoghurt over.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.